Olen lähiaikoina rakastunut mangoon ja passioniin, joten lähes jokaisessa leivoksessa, jälkkärissä ja välipalassa olen niitä käyttänyt. Ajattelin myös joku kerta kokeilla smoothiekakkua, johon voisin myös hyödyntää noita ihanuuksia.
Mini mango-passionjuustokakut
150 g kaurakeksejä
50 g voita
1,5 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
3/4 dl sokeria
0,5 dl mangososetta
2 liivatelehteä
reilu ruokalusikallinen vettä
1/2 prk passionhilloa
1/4 dl mangososetta
1/4 + 1/4 dl vettä
1liivatelehti
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä ne. Painele seos vuokien pohjalle.
3. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään.
4. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja mangosose.
5. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen.
6. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla kokoajan sekoittaen.
7. Jaa täyte vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
8. Aloita valmistamaan kiillettä laittamalla liivatelehdet kylmään veteen.
9. Sekoita keskenään passionhillo, mangosose ja 1/4 dl vettä.
10. Kiehtauta toiset 1/4 dl vettä ja liota liivatelehdet siihen. Lisää liivatelehdet taas seokseen ohuena nauhana ja lopuksi kaada kiille kakkujen päälle.
11. Anna kakkujen jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Nämä juustokakut sopii ihanasti kevääseen, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
- S
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti