lauantai 7. toukokuuta 2016

ITALIALAISET LIHAPULLAT

Nyt kun olen muutaman leivonta ohjeen täällä jakanut, niin ajattelin vaiheeksi suositella teille hyvää ruokaohjetta. Kokeilin eräs päivä tehdä italialaisia lihapullia eli frikadelleja ja ne onnistui erittäin hyvin. Frikadellit sopii mainiosti arkena vaihteluksi tavallisen lihapullakastikkeen sijaan. Kannattaa kokeilla jos kaipaa vaihtelua arkiruokaan ja tykkää italialaisesta ruuasta.


ITALIALAISET LIHAPULLAT

400 g naudan jauhelihaa
3 rkl maustekorppujauhoja
3 tl jauhelihamaustetta
1 dl vettä
1 kananmuna

1 punasipuli
2 paprikaa
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
oreganoa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

+ halutessasi voit laittaa parmesaania päälle



1. Sekoita korppujauhot, jauhelihamauste ja vesi keskenään. Anna seoksen turvota hetki ja lisää joukkoon jauheliha sekä kananmuna.
2. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi ja muotoile taikinasta n. 20 lihapullaa.
3. Pilko sipuli ja paprikat paloiksi, ja murskaa valkosipulin kynnet. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan oliiviöljyssä.
4. Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemikuutio ja mausteet.
5. Laita lihapullat varovasti kastikkeeseen paistumaan ja anna sen kiehua hiljalleen n. 15 min.
6. Tarjoile lihapullat esimerkiksi pastan kanssa.


Kivaa viikonloppua kaikille!

-S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti