Näiden juustosämpylöiden oikea nimitys taitaa olla skonssit, koska kohotusaineena näissä käytin leivinjauhetta hiivan sijaan. Nämä englantilaiset versiot olikin paljon nopeampi valmistaa ilman kohotusaikaa ja se sopi hyvin tälle kiireiselle ihmiselle. Nämä skonssi-juustosämpylä-mitkälie kuuluisi varmaan perinteiden mukaan syödä kermavaahdon ja hillon kanssa, mutta minä pidättäydyin meille tuttavallisemmissa leivänpäälisissä.
JUUSTOSKONSSIT
9 kpl
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa tai piimää
1dl juustoraastetta
Voiteluun:
1 munan keltuainen
tilkka maitoa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Nypi joukkoon paloiteltu voi.
3. Lisää neste ja juustoraaste nopeasti sekoittaen.
4. Taputtele taikina jauhotetulle alustalle n. 3 cm paksuiseksi levyksi.
5. Painele esim. lasilla taikinasta ympyränmuotoisia skonsseja 9 kpl.
6. Sekoita keltuainen ja maito tilkka keskenään ja sivele sitä skonssien päälle.
7. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min.
- S
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti