torstai 12. toukokuuta 2016

RAPARPERIPIIRAKKA

Heippa! Tämä helppo raparperipiirakan ohje on ollut jo jonkin aikaa luonnoksissani, mutta nyt vihdoin päätin sen teille jakaa. Itse käytin viimeiset raparperini pakastimesta tähän ja odottelenkin jo seuraavaa satoa. Ihanaa kun pian on kesä ja saa taas pakatimen täyteen marjoja sun muita.

Aikaisemmin olen tehnyt vaikka millaisia raparperipiirakoita, mutta tämä on mielestäni se kaikkein tavallisin, helpoin ja ehkä kaikkein paras. Tässä onnistuu varmasti jokainen!

HELPPO RAPARPERIPIIRAKKA
(24 cm halkaisijan vuokaan)

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria (itse käytin fariinisokeria)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
n. 1 dl sulatettua rasvaa
1 kananmuna

n. 5 dl raparperinpaloja
1 kermaviili
1 kananmuna
1 dl sokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden joukkoon sulanut rasva sekä kananmuna.
2. Sekoita taikina hyvin ja levitä se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Levitä pohjan päälle raparperipalat.
4. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokeri keskenään.
5. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.
6. Paista 200 asteessa n. 25 min.



Minulle saa mielellään esittää postaustoiveita, jos mielessä on esim. joku erityinen ruoka- tai leivontaohje. Yleisestikin saa esittää toiveita blogiin liittyen ja tietysti kommentoida saa aina. Mukavaa torstaita kaikille!

- S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti