maanantai 6. kesäkuuta 2016

DALLASPULLAT

Minua pyydettiin leipomaan eräille vaatekutsuille dallaspullia ja otin tilauksen vastaan, vaikka en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt niitä. Kaikenlaisia muita pullia on kyllä tullut tehtyä, mutta jostain syystä nämä oli jäänyt testaamatta.

Tein aivan tavallisen pullataikinan ja täytteen sovelsin valmiista vaniljakastikejauheesta. Tällä ensimmäisellä kokeilu kerralla laitoin täytteen korvapuustien tapaan taikinan sisälle, mutta ehkä seuraavalla kerralla laitan sen vain pullan päälle, koska näistä ei kovin nättejä tullut. Täyte pursui hieman sisältä taikinarullaa pilkkoessa paloiksi, mutta hyviä niistä tuli, vaikka ei niin kauniita. Ainakin olivat itsetehdyn näköisiä. ;)


P5270004


DALLASPULLAT

Pullataikina:

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
100 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

50 g voita
1 kananmuna
125 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss vaniljakastikejauhetta (itse käytin Ekströms)

voiteluun kananmuna
raesokeria koristeluun

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa. Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola, muna, vaniljasokeri, kardemumma ja hiiva.
2. Lisää taikinaan 1/3 jauhoista ja sulatettu rasva.
3. Vaivaa loput jauhot taikinaan vähitellen. Kohota taikinaa liinan alla n. 30 min.
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se levyksi.
6. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle ja rullaa levy pitkäksi kääröksi.
7. Leikkaa taikinakääröstä n. 15 pullaa.
8. Laita pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna niiden vielä kohota puolisen tuntia.
9. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
10. Paista pullat 225 asteisessa uunissa n. 10 min.

P5270001


Ihania kahvihetkiä!

- S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti