torstai 22. syyskuuta 2016

PELLILLINEN MUSTIKKAPIIRAKKAA

Tein pari viikkoa sitten aivan ihanaa mustikkapiirakkaa kokonaisen pellillisen. Siitä riitti hyvin vieraille, omille vanhemmilleni, kotiin pakastimeen ja meille itsellemme herkutteluun. Mustikkapiirakasta on todella montaa erilaista versiota, mutta tämä on ehdottomasti suosikkini mehevyytensä ansiosta. Sovelsin montaa eri ohjetta ja tässä lopullinen versio. Jos olette olleet mustikkametsällä, niin suosittelen kokeilemaan tätä perinteistä herkkua.

mustikka2

mustikka1


MUSTIKKAPIIRAKKA
(pellillinen)

250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
2 kananmunia

n. 5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja 

1. Sulata voi kattilassa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt voi joukkoon.
3. Ota tässä vaiheessa pieni osa taikinaa sivuun, joka lopuksi murustellaan piirakan päälle.
4. Lisää isompaan, pohjalle tulevaan taikinaan piimä ja kananmunat.
5. Levitä pohjataikina uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Sekoita perunajauho jäisten mustikoiden kanssa ja lisää ne tasaisesti pohjan päälle.
7. Murustele pienempi osa taikinaa piirakan päälle.
8. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
9. Nauti <3

mustikka3

Kertokaa ihmeessä, jos kokeilette näitä reseptejä. Aina on kiva kuulla onnistuiko teidän leipomukset ja mitä te niistä tykkäsitte. 

- S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti