perjantai 20. toukokuuta 2016

JUUSTOSÄMPYLÄT

Todella usein kun leivon tai kokkailen jotain, saatan sanoa "en ole näitäkään ikinä aikaisemmin tehnyt" ja se pitää kyllä aina paikkansa. Tykkään tehdä ja kokeilla uusia juttuja ruuan laitossa, joten harvoin tulee tehtyä samalla reseptillä monia kertoja. Vaikka kyseessä olisi makaronilaatikko, niin siitäkin keksin yllättävän monta eri variaatiota - on perinteistä, tulisempaa, kana- tai kasvisversiota jne. Joten ei ole mitenkään yllättävää, että nämä juustosämpylät ovat testauksessani ensimmäistä kertaa. Nämä juustosämpylät onnistuivat niin hyvin, että päätin jakaa ohjeen teillekin.

Näiden juustosämpylöiden oikea nimitys taitaa olla skonssit, koska kohotusaineena näissä käytin leivinjauhetta hiivan sijaan. Nämä englantilaiset versiot olikin paljon nopeampi valmistaa ilman kohotusaikaa ja se sopi hyvin tälle kiireiselle ihmiselle. Nämä skonssi-juustosämpylä-mitkälie kuuluisi varmaan perinteiden mukaan syödä kermavaahdon ja hillon kanssa, mutta minä pidättäydyin meille tuttavallisemmissa leivänpäälisissä.


P5130009


P5130014


JUUSTOSKONSSIT
9 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa tai piimää
1dl juustoraastetta

Voiteluun:
1 munan keltuainen
tilkka maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Nypi joukkoon paloiteltu voi.
3. Lisää neste ja juustoraaste nopeasti sekoittaen.
4. Taputtele taikina jauhotetulle alustalle n. 3 cm paksuiseksi levyksi.
5. Painele esim. lasilla taikinasta ympyränmuotoisia skonsseja 9 kpl.
6. Sekoita keltuainen ja maito tilkka keskenään ja sivele sitä skonssien päälle.
7. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min.

- S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti