Yllättäen tämän blogin suunta on kääntynyt sinne mikä minua selvästi kiinnostaa ja inspiroi eniten eli ruuan laitto ja leipominen. Ehkä on hyvä pitää blogin aihe selkeänä ja kirjoittaa vaan siitä mikä tuntuu itselle kaikista parhaimmalta ja tällä hetkelle se on tämä ruuan laitto. Ideoita minulla on sen suhteen älyttömästi ja minusta on ihanaa kokeilla aina jotain uusia juttuja ja lopuksi jaan teille parhaimmat testini.
Tänään taas vuorossa vähän useampaa ohjetta, nimittäin olen tässä blogihiljaisuuden aikana kerinnyt kokkailemaan vaikka mitä, mutta tässä ajattelin jakaa teille kolme erilaista suosikkiani. Ensimmäinen niistä on varmasti kesän herkullisin salaatti, joka oli ihana idea ja vaihtelun tuoja perus "kurkku-tomaatti-salaatti" - jutuille.
KESÄSALAATTI
haluamaasi salaattia
mansikoita
paistettua halloumia
ananasta (tuoreena tai grillattuna)
Kun kaipaat vaihtelua lisukkeiden kanssa, suosittelen kokeilemaan parmesaaniperunoita, jotka valmistuvat vaivattomasti uunissa. Perunoita ei tarvitse kuoria tai keittää, joka helpottaa huomattavasti valmistusta.
PARMESAANIPERUNAT
8 perunaa
oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
parmesaanijuustoa raastettuna
1. Pese perunat huolellisesti.
2. Halkaise perunat puoliksi ja kuivaa ne hyvin.
3. Voitele perunat oliiviöljyllä ja ripottele päälle mausteet.
4. Laita vielä parmesaaniraastetta päälle ja asettele perunat pellille leivinpaperin päälle.
5. Anna paistua 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Sain vihdoin hommattua itselleni vohvelirauhan ja nyt ollaan muutaman kerran iltaisin paistettu vohveleita. Vitsi miten hyviä! Jaan teille nyt mielestäni kaikkein parhaimman ohjeen tähän asti, jolla tulee ihanan rapeita vohveleita. Vohveleita tehdessä kannattaa muistaa, että maltti on valttia eli taikinan kannattaa antaa kohota rauhassa ennen paistamista ja paisto vaiheessa kannattaa odottaa, että vohveleiden väri on kullan ruskea. Rapeuden vohveleihin saa parhaiten korvaamalla osan maidosta kivennäisvedellä ja käyttämällä vohveleiden paistamiseen voita.
RAPEAT VOHVELIT
n. 16 kpl
3 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl sulatettua voita
2 dl kivennäisvettä
voita paistamiseen
Kirjoittelen taas pian uusia reseptejä teille. Kivaa syksyn alkua kaikille, jos nyt voi jo syksystä puhua.
- S
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti