tiistai 16. elokuuta 2016

KIVOJA RUOKAVINKKEJÄ

Moikka! Vihdoin olen saanut tietokoneen ohjelmat pelittämään ja nyt voin taas keskittyä blogin päivittämiseen. Tässä on tullut nyt turhan pitkä tauko, mutta ei voi mitään, sillä on ollut kaikenlaista säätämistä uusien asioiden parissa. Mutta nyt kaikki toimii, joten voin tännekin taas kirjoitella kuulumisia ja uusia ruokapostauksia.

Yllättäen tämän blogin suunta on kääntynyt sinne mikä minua selvästi kiinnostaa ja inspiroi eniten eli ruuan laitto ja leipominen. Ehkä on hyvä pitää blogin aihe selkeänä ja kirjoittaa vaan siitä mikä tuntuu itselle kaikista parhaimmalta ja tällä hetkelle se on tämä ruuan laitto. Ideoita minulla on sen suhteen älyttömästi ja minusta on ihanaa kokeilla aina jotain uusia juttuja ja lopuksi jaan teille parhaimmat testini.

Tänään taas vuorossa vähän useampaa ohjetta, nimittäin olen tässä blogihiljaisuuden aikana kerinnyt kokkailemaan vaikka mitä, mutta tässä ajattelin jakaa teille kolme erilaista suosikkiani. Ensimmäinen niistä on varmasti kesän herkullisin salaatti, joka oli ihana idea ja vaihtelun tuoja perus "kurkku-tomaatti-salaatti" - jutuille.

kesäsalaatti



KESÄSALAATTI

haluamaasi salaattia
mansikoita
paistettua halloumia
ananasta (tuoreena tai grillattuna)


Kun kaipaat vaihtelua lisukkeiden kanssa, suosittelen kokeilemaan parmesaaniperunoita, jotka valmistuvat vaivattomasti uunissa. Perunoita ei tarvitse kuoria tai keittää, joka helpottaa huomattavasti valmistusta.

parmesaaniperunat


PARMESAANIPERUNAT

8 perunaa
oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
parmesaanijuustoa raastettuna

1. Pese perunat huolellisesti.
2. Halkaise perunat puoliksi ja kuivaa ne hyvin.
3. Voitele perunat oliiviöljyllä ja ripottele päälle mausteet.
4. Laita vielä parmesaaniraastetta päälle ja asettele perunat pellille leivinpaperin päälle.
5. Anna paistua 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Sain vihdoin hommattua itselleni vohvelirauhan ja nyt ollaan muutaman kerran iltaisin paistettu vohveleita. Vitsi miten hyviä! Jaan teille nyt mielestäni kaikkein parhaimman ohjeen tähän asti, jolla tulee ihanan rapeita vohveleita. Vohveleita tehdessä kannattaa muistaa, että maltti on valttia eli taikinan kannattaa antaa kohota rauhassa ennen paistamista ja paisto vaiheessa kannattaa odottaa, että vohveleiden väri on kullan ruskea. Rapeuden vohveleihin saa parhaiten korvaamalla osan maidosta kivennäisvedellä ja käyttämällä vohveleiden paistamiseen voita.

vohvelit

RAPEAT VOHVELIT
n. 16 kpl

3 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl sulatettua voita
2 dl kivennäisvettä

voita paistamiseen

Kirjoittelen taas pian uusia reseptejä teille. Kivaa syksyn alkua kaikille, jos nyt voi jo syksystä puhua.

- S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti