Mulle on erittäin tärkeetä, että arkena ruuassa on vaihtelua, koska perus makaronilaatikkoa on niin tylsä syödä useasti. Yritän aina mahdollisuuksien mukaan tehdä ateriasta erilaisen ja maukkaan, jotta niihin ei pääsisi kyllästymään. Monet (minä mukaan lukien) varmasti kaipaa keittiöön uusia ideoita, joten tykkään täällä blogin puolella jakaa myös hyvin arkisia reseptejä.
SISKONMAKKARAPASTA
4:lle
300 g pennepastaa
1 pkt siskonmakkaroita
öljyä paistamiseen
sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
oreganoa
suolaa
mustapippuria
sokeria
1 dl ruokakermaa
pinnalle juustoraastetta
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
2. Purista siskonmakkaroista pieniä paloja pannulle ja ruskista ne.
3. Pilko sipuli ja lisää se pannulle kuullottumaan.
4. Kaada joukkoon tomaattimurska ja ruokakerma sekä lisää mausteita haluamasi määrä. Kuumenna kastike kiehuvaksi.
5. Valuta pasta ja lisää se halutessasi kastikkeen joukkoon.
6. Tarjoile juustoraasteen kera.
Odotan jo niin innolla viikonloppua, koska siitä on tulossa ihan huippu. Siitä lisää myöhemmin! <3
- S
Nam, näyttää hyvältä! :) Kaikki reseptit tähän mennessä vaikuttavat hyviltä (täytyypi siis kokeilla, kun nyt kerran on tilaakin tehdä ;) ). Tuli mieleeni, että olisitko halukas kokeilemaan/jakamaan esim. gluteenittomia, maidottomia ym. vaihtoehtoreseptejä? :) Aika monet varmasti nykyään kokkailee näitä, joten kysyntää ainakin olisi. Ei ole pakko, mutta olenpahan ehdottanut.. Mut jatka samaan malliin! :) <3
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! :) Joo hyvä idea. Itse käytän tosi paljon gluteenittomia ja ainakin laktoosittomia tuotteita, joten ohjeet on usein myös sellaisia. Voisin kyllä jatkossa mainita jos ohje on esim. gluteeniton tai miten siitä saa sellaisen. Tässä ainakin pasta on helppo vaihtaa gluteenittomaan. Kiitos kommentista! <3
PoistaJep, jo tuo gluteenittomuuden ym. maininta / vaihtoehdon lisääminen on erittäin hyvä lisä resepteihin. Ite yritän mahdollisimman paljon käyttää maidottomia tuotteita, esim. lasagneten teen manteli- tai kaurajuomaan ja ruokakerman korvaan aika usein kaurasta tehtyyn "ruokakermaan". Smoothieihin käytän aina manteli-/kaurajuomaa. Gluteenittomuus on hieman hankalampaa, mutta tulee sitäkin kokeiltua joskus :)
Poista