perjantai 24. kesäkuuta 2016

AJATUKSIA RUUAN LAITOSTA JA HELPPO RIISISUKLAA OHJE

Ajattelin tässä äsken, että minä vaan täällä blogissa jakelen ruoka ja leivonta vinkkejä niin kuin mikäkin kokki kolmonen. :D Minusta tämä ruuan laitto on vain ihana harrastus, eikä suinkaan ammattini. En ole opiskellut kokiksi päivääkään, enkä todellakaan ole ruuan laiton suhteen luonnonlahjakkuus. Olen epäonnistunut leipomuksissani sun muissa niin monta kertaa, että moni olisi jo varmasti luovuttanut ja hommannut kokin puolisokseen. Jos jossain asiassa olen sinnikäs niin tämän suhteen. Jotenkin minua viehättää niin paljon ruuan laitto ja leipominen, että ne suurimmatkaan pohjaan palamiset eivät ole vieneet intoani. Tässä asiassa olen hirveän kokeilunhaluinen, enkä usein jämähdä vanhoihin resepteihin. Minusta on ihanaa löytää uusia makuja ja suosikkireseptejä kokeilujen myötä.

Yleensä kokkailen perus arkisafkaa, mutta niihinkin tykkään tuoda vaihtelua uusilla mausteilla ja lisukkeilla. Tällä blogillani haluan osoittaa, ettei todellakaan tarvita kokin koulutusta, luonnonlahjakkuutta, huippuvälineitä tai kalliita raaka-aineita onnistuakseen. Minullakaan ei ole mitään edellä mainituista ja koen monta kertaa viikossa onnistumisen tunteita. Jokainen pystyy samaan kun minä!

Kaikki reseptit eivät suinkaan ole omasta päästäni, vaan hyödynnän todella paljon nettiä. Näin yhtään itseäni ylistämättä, julistan itseni mestari resepti-googlettajaksi. ;) Minä nimittäin etsin teille ne parhaat reseptit netin syövereistä, testaan ne puolestanne ja ilmoitan blogissani finaaliin päässeet. Eikö ole hyvä diili? Netissä näkyy mielestäni turhan paljon ylimuokattuja ja liiankin tarkkaan harkittuja kuvia, joten itse haluan näyttää täällä sitä realistisempaa ja arkisempaa puolta. (vitsi vitsi, en vain osaa vielä kuvata niin kuin ammattilainen). Ei vaan, ihan tosissaan haluan jakaa sitä aitoutta sekä myöskin niitä epäonnistumisia, jotka sosiaalisesta mediasta ovat lähes vallan kadonneet.

Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan aitoa, arkista ja hyvänmielen blogia, jossa kokataan arkisafkaa suurella sydämellä. Onnistutaan ja epäonnistutaan yhdessä!

Nyt jaan teille nopean ja super helpon riisisuklaa ohjeen, johon ei edes Googlea tarvittu. Tämä ohje on testattu monta kertaa ja todettu erinomaiseksi herkuksi.

RIISISUKLAA

50 g voita tai kookosrasvaa
80 g tummaa suklaata
40 g maitosuklaata
riisimuroja
(kookoshiutaleita)

1. Sulata voi ja suklaat kattilassa keskenään.
2. Sekoita riisimurot suklaaseen.
3. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan.
4. Ripottele halutessani kookoshiutaleita päälle.
5. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.


P6170043
P6170045
P6180046


Oikein hyvää juhannusta kaikille!

- S


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti